Angajații Exploatării Minere de Uraniu Crucea trimiși în concediu de odihnă în perioada 2-16 aprilie. Conducerea Sucursalei a luat decizia pentru că nu mai sunt surse de venit


Intră acum și în grupul de

Angajații Exploatării Miniere de Uraniu de la Crucea vor fi trimiși în concendiu de odihnă, timp de două săptămâni, începând cu data de 2 aprilie, a anunțat, joi, în ședința Colegiului Prefectural Suceava, directorul Sucursalei Suceava a Companiei Naționale a Uraniului, Cezar Cioată.

Potrivit acestuia, pentru luna martie mai sunt bani, dar din aprile nu mai există contracte de livrare și s-a decis, ca o primă măsură, trimiterea angajaților în concendiu de odihnă în perioada 2-16 aprilie.

Cioată a menționat pentru News Bucovina că angajații au primit salariile la zi.

„Am dat banii la oameni. Sunt cu salariile la zi”, a spus directorul Sucursalei Suceava a CNU.

El a menționat însă că nu mai există nicio sursă de venit, iar datoriile către furnizori se ridică la 2,5 milioane de lei.

Potrivit acestuia, în perioada 2-16 aprilie vor intra în concediu de odihnă toți angajații, mai puțin activitățile cu prezență obligatorie.

„Practic sunt șapte zile de concendiu de odihnă, restul fiind zile libere prin lege”, a spus el.

Cioată a arătat că problema este că după 16 aprilie nu mai sunt contracte.

„Facem producție și stăm cu ea pe stoc”, a mai spus Cioată.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, intenționează să convoace o ședință a Comisiei de Dialog Social a județului în care să fie discutată această situație.


Intră acum și în grupul de