Ion Lungu despre termoficarea municipiului. A mai trecut o iarnă, să vedem ce va mai fi. Iarna asta s-a mers pe gaz metan care e mai scump și nu pe biomasă.Nu am speranță că se va reveni ca lemnul de foc să fie biomasă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va trebui stabilită, cu asociațiile de proprietari, o strategie privind termoficarea în regim centralizat în municipiu în condițiile în care centrala termică a folosit gazul natural pentru a produce agent termic pentru că lemnul de foc nu mai este considerat biomasă.

„A fost o iarnă grea. Îi felicit pe cei de la Thermonet pentru că știu în ce condiții au lucrat acolo”, a spus Lungu în conferința de presă săptămânală.

El a arătat că firma nu a câștigat nimic și a pierdut în fiecare zi.

„S-a funcționat în acest an cu gaz metan în loc de biomasă. Se știe că în continuare, cu toate eforturile făcute, nu s-a reușit și nu văd nicio speranță să se revină la acel ordin de ministru în care lemnul de foc să fie biomasă. A fost obligat operatorul să funcționeze cu gaz metan care este mult mai scump și a avut pierderi mari”, a spus primarul.

El a adăugat că va trebui stabilită o strategie pentru iarna viitoare.

„A mai trecut o iarnă, să vedem ce va mai fi. Am vrut să facem întâlniri cu asociațiile de proprietari, dar au venit acele ninsori năprasnice și nu am mai apucat. După ce am terminat de furnizat căldura va trebui să stabilim strategia pe anul viitor și alte probleme care sunt legate de asociațiile de proprietari”, a spus Lungu.

Primarul a mai anunțat că pentru lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare Guvernul a anunțat că alocat 5,4 milioane de lei municipiului Suceava, iar municipalitatea suceveană a alocat 2,7 milioane de lei.

El a declarat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor care au fost sistate anul trecut din cauză că Guvernul nu a mai alocat banii prevăzuți și a subliniat că trebuie să fie refăcut asfaltul în cartierul Zamca unde au fost realizate intervențiile la conducte.

Primarul a recunoscut că datoriile populației la Thermonet au crescut și se ridicau la 4 milioane de lei, din care 2,5 milioane de lei, datorii restante și restul datorii curente.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de