Un bărbat din Udești este cercetat penal pentru că a tăiat ilegal șase salcâmi din zona La Șoguri, de pe proprietatea sa


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 85 de ani din comuna Udești este cercetat penal după ce, vineri, a fost depistat că a tăiat ilegal șase salcâmi de pe proprietatea sa.

Potrivit Poliției Județene Suceava,  în timp ce acționa pe raza comunei Udești, un echipaj mixt format din polițiști ai Secției 2 Poliție Rurală Ipotești și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava, au identificat, vineri,  patru persoane care încărcau material lemnos într-o căruță.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vineri dimineața, un bărbat de 85 de ani, din comuna Udești, însoțit de trei localnici cu vârste între 34 și 58 de ani, s-a deplasat cu un atelaj hipo pe raza localității Racova, în locul numit popular pădurea „La Șoguriˮ, teren cu vegetație forestieră ce-i aparține și au tăiat fără drept, șase arbori de esență salcâm, nemarcați pentru tăiere.

 Reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea masei lemnoase tăiate ilegal și au stabilit o valoare de 1.353 lei, ce depășește de 8,2 ori valoarea unui m.c. de lemn, aspect din care rezultă comiterea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și din vegetație forestieră situată pe terenul din afara acesteia indiferent de forma de proprietate”.

Materialul lemnos rezultat din comiterea faptei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dolhasca. (N.B.)


Intră acum și în grupul de