Gospodărie din Bivolărie, afectată de un incendiu izbucnit din cauza unui foc în aer liber


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din localitatea Bivolărie, din orașul Vicovu de Sus, a fost afectată de un incendiu ce a izbucnit marți după-amiază, din cauza unui foc în aer liber.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus și Gălănești, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă.

 

„La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars casa de locuit pe 70 de metri pătrați și anexele gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 110 metri pătrați.

De asemenea, au mai ars circa două tone de fân și s-au degradat pereții casei de locuit și bunuri din interiorul acesteia.

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor, purtate de vânt pe materiale combustibile, provenite de la un foc în aer liber, pentru arderea resturilor vegetale și menajere din gospodărie”, a precizat slt. Alin Găleată.

Incendiul a fost lichidat după circa două ore, pompierii reușind să salveze gospodăria învecinată. (M.T.)


Intră acum și în grupul de