AJOFM Suceava:29 de persoane au fost angajate pe loc, iar alte 836 au fost selectate în vederea încadrării, vineri, la Bursa generală a locurilor de muncă


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuț Burgheaua, a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că la Bursa generală a locurilor de muncă, desfăşurată simultan vineri, în Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, au participat 132 de angajatori care au oferit 921 de locuri de muncă şi 1575 de persoane în căutarea unui loc de muncă.

Burgheaua a spus că din totalul celor 1575 de persoane prezente la acest eveniment, 29 de persoane au fost angajate pe loc, iar alte 836 au fost selectate în vederea încadrării.

El a menţionat că printre domeniile de activitate în care operatorii economici au selectat deja angajați se numără construcțiile, industria alimentară, fabricarea produselor textile, prelucrarea lemnului și comerțul.

“Mesajele primite astăzi(n.r. vineri) de la angajatorii care au selectat candidați pentru al doilea interviu, sunt promițătoare în ceea ce privește acoperirea deficitului de personal, cu mențiunea că, deși s-a acoperit parțial necesarul în structura pe meserii, se menține deficitul cantitativ de forță de muncă. Din acest motiv, majoritatea angajatorilor au optat pentru menţinerea ofertelor de la bursă pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava”, a subliniat Burgheaua.

Directorul executiv al AJOFM Suceava a precizat că rezultatele finale ale Bursei generale a locurilor de muncă vor fi publicate la o lună de la închiderea bursei, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate.

Potrivit AJOFM Suceava, din totalul celor 1575 de persoane prezente la Bursa generală a locurilor de muncă, 725 au fost la evenimentul organizat la Suceava, 360 la Rădăuţi, 285 la Fălticeni şi 205 la Câmpulung Moldovenesc, iar dintre cei selectaţi în vederea încadrării, 390 sunt la Suceava, 185 la Rădăuţi, 177 la Fălticeni şi 84 la Câmpulung Moldovenesc.

La evenimentul de vineri au fost angajate pe loc câte 11 persoane la Suceava şi Fălticeni, 6 la Rădăuţi şi 1 la Câmpulung Moldovenesc.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de