Grupul Rădăuțiul Civic premiat la Gala Premiilor Participării Publice pentru proiectele ce au adus cetățenii mai aproape de autorități și de decizie

Grupul „Rădăuțiul Civic” a anunțat, vineri seara, că a fost  premiat la Gala Premiilor Participării Publice, un eveniment aflat la a 9-a ediție, care reunește cele mai frumoase povești de implicare civică din țară. Evenimentul a avut loc la București, la Muzeul Național de Artă, și a fost organizat de Ce-Re (Centrul de Resurse pentru participare publică).

Sursa citată arată că Mesajul ediţiei din acest an – “Activismul te prinde câteodată nepregătit, dar rareori singur” îndeamnă la solidaritate pentru acţiunile civice care nu au vizibilitate în rândul publicului larg şi în mass-media, dar care pe termen lung au impact pozitiv asupra diverselor comunităţi din România.

La nivel național, au fost selectate „13 povești de implicare civică” între care  și cea de la Rădăuți.

Premiul „Hub de e-participare la Rădăuți” a fost acordat pentru eforturile grupului de a aduce cetățenii mai aproape de autorități și de deciziile care ne privesc zi de zi, respectiv refacerea pro bono a site-ului Primăriei Rădăuți (www.primariaradauti.ro),  publicarea constantă a posturilor din administrația publică scoase la concurs pentru a stimula competiția și meritocrația în administrația publică;publicarea în premieră a finanțărilor nerambursabile acordate de autorități, urmărirea respectării termenelor de consultare publică pentru deciziile locale, dezvoltarea aplicației mobile e-Rădăuți (Aplicatia e-Radautirin care sunt transmise notificări cetățenilor când au loc ședințe de consiliu local  sau prin care cetățenii pot afla în timp real decizii locale.

„Numele Municipiului Rădăuți s-a rostit aseară la București pentru prima dată în cei 9 ani de când există această competiție. Dedicăm acest premiu tuturor celor fără de care aceste proiecte nu ar fi fost posibile, echipei de voluntari, celor care au investit zeci de ore din timpul lor pentru a aduce municipiul nostru mai aproape de tehnologie, susținătorilor și tuturor celor care își înțeleg rolul de cetățeni activi, pentru o societate mai bună. Sperăm ca progresul și pașii făcuți în această direcție (deschiderea și transparentizarea activității autorităților publice față de cetățeni) să nu se oprească aici”, subliniază Grupul Rădăuțiul Civic.

„Rădăuțiul civic” este un grup de inițiativă apolitic, format în luna iunie 2017, din cetățeni de toate vârstele și de toate profesiile cu misiunea de a dezvolta cetățenia activă pentru binele comunității. Grupul este o platformă de facilitare și promovare a schimbărilor pozitive în Municipiul Rădăuți .(N.B.)