Primăria Suceava oferă vouchere de vacanță angajaților, dar și pentru 400 de asistenți personali ai persoanelor cu nevoi speciale. Lungu: Unde-i lege nu-i tocmeală!


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va oferi în acest an vouchere de vacanță tuturor salariaților, dar și unui număr de 400 de asistenți personali ai persoanelor cu nevoi speciale, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul a spus într-o conferință de presă că este obligatoriu să se acorde aceste vouchere de vacanță. El a precizat că la Primăria Suceava s-a constituit o comisie, s-au aprobat aceste vouchere de vacanță în discuțiile cu sindicatele, valoarea unui voucher fiind 50 de lei, iar un salariat va primi 29 de vouchere de vacanță.

Lungu a adăugat că Primăria Suceava va achiziționa cu 1,587 de milioane de lei,  un număr de  31.759 de vouchere de vacanță pentru 1.124 de beneficiari din care 724 sunt angajați ai Primăriei, iar 400 asistenți personali ai persoanelor cu nevoi speciale.

„Asistenții personali vor merge în vacanță. Sunt salariați și ei și legea prevede că trebuie să le dăm și lor”, a spus Lungu.

Întrebat dacă acești asistenți personali pleacă în concediu cu persoana pe care o asistă, Lungu a răspuns că „unde e lege nu-i tocmeală”.

Primarul a subliniat că aceste vouchere nu se pot vinde, transmite fiind nominale și că dacă nu sunt folosite timp de un an se returnează Primăriei.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de