Ziua veteranilor de război a fost marcată la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ziua veteranilor de război a fost marcată, vineri, printr-un ceremonial militar şi religios organizat la Monumentul Eroilor Români, în parcul ”Profesor Ioan Nemeş” din municipiul Suceava, evenimentul fiind organizat de Garnizoana Suceava şi Filiala Judeţeană „Muşatinii” a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Manifestarea a debutat cu intonarea imnului naţional şi a continuat cu o slujbă religioasă la monumentul eroilor.

Ulterior, președintele Filialei Suceava a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, gen.(r) Mihai Filip, a evocat importanța veteranilor care au luptat pentru reîntregirea patriei și a spus că veteranii de război sunt susținuți de autoritățile locale.

El a menționat că din 40.000 de veterani de război câți erau în județul Suceava, în prezent au mai rămas doar 4.900.

Cu acest prilej el a oferit medalii și diplome autorităților locale sucevene și unor veterani de război.

Autoritățile locale prezente au transmis apoi mesaje veteranilor de război suceveni.

Manifestarea  a continuat cu depunerea de coroane de flori în memoria eroilor din partea prefectului, Mirela Adomnicăi, reprezentanţilor Consiliului Judeţean Suceava,  primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, şi a unor instituţii culturale, ştiinţifice şi religioase. La ceremonie au participat reprezentanţi ai veteranilor de război, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, care au depus coroane de flori în semn de omagiu adus celor care şi-au pierdut viaţa în luptele pentru apărarea patriei.


Intră acum și în grupul de