Administratorii unei firme din municipiul Suceava, reținuți de polițiști într-un dosar de delapidare. Ei sunt acuzați că și-au însuşit pe nedrept peste 1.700.00 lei și au fraudat aproape 160 de persoane fizice şi juridice

Două persoane, un bărbat de 41 de ani şi o femeie de 37 de ani, din municipiul Suceava, au fost reținute joi, de polițiștii suceveni, în urma unor percheziții.

Potrivit Poliției Județene Suceava, joi, 10 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi forțe de jandarmi, au pus în executare cinci mandate de percheziţie emise de Judecătoria Suceava într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de „delapidare”, „bancrută frauduloasă” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Poliția Suceava arată că în perioada ianuarie 2016 – mai 2017 reprezentanții unei societăți comerciale din municipiul Suceava și-au însuşit pe nedrept din gestiune, suma de 1.727.455 lei, iar ulterior, prin întocmirea unor documente false şi prin invocarea unor datorii fictive, au fraudat 157 de persoane fizice şi juridice, clienți ai firmei.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor domiciliare, polițiștii au identificat şi ridicat documente contabile,  laptopuri, hard diskuri externe, bijuterii, telefoane mobile, înscrisuri şi mijloace materiale de probă necesare documentării şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

„S-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani şi a unei femei de 37 de ani, ambii din municipiul Suceava, administratorii firmei, ce au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 11.05.2018, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoriei Suceava pentru stabilirea de măsuri preventive”, a precizat IPJ Suceava.

(M.T.)