TPL insistă să majoreze prețul unei călătorii la 2,5 lei. Ion Lungu: Nu sunt de acord cu majorarea, ci aș vrea o creștere a numărului de călători. Când vor veni autobuzele electrice vom face economii foarte mari la combustibili și vor fi mai mulți bani pentru salarii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că TPL dorește neapărat să majoreze prețul călătoriei la 2,5 lei, deși el consideră că această măsură nu se susține economic.

„Sindicatele de la TPL insistă să majoreze prețul la bilet. Eu spun să creștem numărul de călători”, a declarat Ion Lungu.

El a spus că nu este foarte simplu să se crească numărul de călători deși în ultima vreme s-au făcut razii la pirați. Totodată, primarul crede că o creștere a prețului biletului va îndepărta călătorii de transportul cu TPL.

Primarul a mai declarat că s-a convenit să fie promovăm proiectul de majoare a prețului biletelor TPL în Consiliul Local, dar a subliniat că el nu este  de acord cu majorarea.

„Din punct de vedere economic nu cred că asta este soluția. Ei vin cu argumente că au 40.000 de ore suplimentare neplătite, salarii mici”, a declarat Lungu.

El a reiterat că aceasta nu e inițiativa primarului ci a TPL.

„Lucrurile de acolo se vor rezolva definitiv când vor veni autobuzele electrice, când vom face economii de șapte ori la combustibili unde sunt costurile cele mai mari. Dacă această problemă dispare vor fi bani mai mulți și pentru salarii”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că propunerea este ca prețul unei călătorii să crească la  2,5 lei, dar că vor surveni modificări și la abonamente.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de