Șeful Centrului Medical Județean Suceava, Adriana Bîrleanu, plasată de DNA sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată și fals intelectual. Ea este acuzată că a încasat între 50 și 100 de lei de la pacienți pentru concedii medicale, trimiteri la RMN sau decontarea unor rețete


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Adriana Lorena Bîrleanu, medic specialist, șef al Centrului Medical Județean (C.M.J.) Suceava subordonat Direcției Medicale din cadrul Ministerului Administrației și Internelor pentru luare de mită în formă continuată și patru fapte de fals intelectual.

DNA Suceava menționează că în cursul zilei de marți, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații dintre care una este sediul unei instituții publice situată în municipiul Suceava, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii anticorupție suceveni menționează că în perioada ianuarie – aprilie 2018, Bîrleanu, în calitate de medic-șef în cadrul Centrului Medical Județean Suceava, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la mai mulți pacienți sume de bani cuprinse între 50-100 lei.

Banii respectivi ar fi fost primiți de medic pentru a întocmi și elibera diferite procese-verbale de incapacitate temporară de muncă,  eliberarea concediilor medicale, a fișelor medicale, decontarea unor rețete medicale sau eliberarea unor bilete de trimitere pentru analiza RMN, susțin procurorii.

O parte din aceste documente ar fi fost completate de medic în fals, prin consemnarea în cuprinsul lor unor împrejurări necorespunzătoare adevărului; în condiții normale, pacienții respectivi nu ar fi beneficiat de avantajele oferite de aceste înscrisuri.

În acest caz procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, precizează DNA Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de