Aproape 350 de șoferi testați cu etilotestul și amenzi de peste 76.000 de lei date de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni de control


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră au organizat și desfășurat, în perioada 18 – 20 mai a.c., acțiuni tematice pe raza județului pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul controalelor au fost testaţi cu aparatul etilotest 347 de conducători auto, fiind constatate 17 infracţiuni.

De asemenea, polițiștii au aplicat 174 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 76.365 lei, au reţinut 18 permise de conducere  şi au retras patru certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Argestru din localitate autoturismul condus de o localnică de 50 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Dimitrie Cantemir din localitate autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.

Și în acest caz șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de