Dan Ioan Cușnir crede că Ion Lungu ar trebui să-și asume situația de la Zona de agrement și nu să dea vina pe angajați ai Primăriei pentru neregulile semnalate: Zona de agrement este cea mai mare bătaie de joc la adresa sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, marți, la Interviurile News Bucovina, că primarul Ion Lungu ar trebui să-și asume situația de la Zona de agrement Tătărași și să nu dea vina pe angajați ai Primăriei pentru neregulile semnalate.

Potrivit lui Cușnir, primarul Ion Lungu trebuia să facă aceste analize ante-factum, nu post-factum.

„Dacă nu ar fi sesizat presa,  tăcea mâlc.(…) Zona de agrement este cea mai mare bătaie de joc la adresa sucevenilor”, a spus Cușnir.

El a spus că sucevenii au așteptat 14 ani pentru zona de agrement și s-au ales cu nimic.

„Sucevenii, de 14 ani nu au nicio zonă de agrement. Asta le-a dat Ion Lungu după 14 ani: nimic.  A apărut această zonă de agrement despre care trebuie să spunem foarte clar că lacurile existau, terenul exista, copacii existau. Cu 1,5 milioane de euro, atât a putut Ion Lungu să facă: niște alei, niște băncuțe și niște mini-terenuri de sport, un mini-teren de fotbal, un mini-teren de tenis”, a spus Cușnir.

El a adăugat că situația devine gravă când se constată diferențe majore, flagrante, între caietul de sarcini, între contractul de atribuire și între procesul verbal de recepție.

„E vina lui Ion Lungu că el iese și se împăunează cu tot ceea ce crede el că a făcut pentru Suceava și când vede că lucrurile încep să scârțâie, dă vina pe oamenii din Primărie”, a spus Cușnir.

El consideră nedemnă această atitudine pentru că oamenii din Primărie au executat ceea ce li s-a spus.

„Lungu a pus presiune pe ei: Trebuie să recepționăm mai repede, trebuie să facem mai repede”, a arătat Cușnir.

El susține că semnalul de alarmă pe care l-a avut în legătură cu situația de la zona de agrement a fost că fără să fie provocați cei din conducerea Primăriei făceau declarații despre lucrările uriașe de acolo și crede că în zonă nu a avut loc o decolmatare reală a iazurilor, ci doar una superficială realizată de angajații operatorilor de salubrizare.

VEZI INTERVIUL CU DAN IOAN CUȘNIR

 


Intră acum și în grupul de