Ambasadorul Germaniei despre Spitalul Județean Suceava: Se realizează proiecte importante cu Germania. Flutur: În domeniul sănătății merită să investim în parteneriat cu Germania și foarte repede


Intră acum și în grupul de

 Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, a declarat, miercuri, că la Spitalul Județean Suceava se realizează proiecte importante împreună cu Germania.

Cord Meier-Klodt a vizitat, vineri, Spitalul Județean Suceava la invitația lui Gheorghe Flutur.

„Acolo se realizează proiecte extrem de importante cu Germania pe care le putem dezvolta împreună”, a spus ambasadorul german.

Gheorghe Flutur a spus că a ales Spitalul Județean pentru vizită pentru că se dorește ca în anumite domenii să fie extins parteneriatul  Germania.

„Avem experiență bună în domeniu, dar m-aș bucura să dezvoltăm în domeniul neurochirurgiei, al chirurgiei intervenționale, a oncologiei. Sunt domenii unde trebuie să recunoaște că avem dotări, avem medici foarte buni, dar ar fi complementară și binevenită experiența germană. Socotesc că în domeniul sănătății merită să investim în parteneriat cu Germania și foarte repede”, a spus Flutur.

El a declarat că la Spitalul Județean Suceava deja s-au pus bazele unor parteneriate într-un domeniu foarte interesant, cel al neurochirurgiei și epileptologiei.

„În 7 iunie vor veni din Germania, de la Bochum, doi profesori de la Universitatea de Medicină și vor discuta cu specialiștii noștri și, probabil, în viitor, vom avea liste cu programări pentru intervenții”, a spus președintele CJ Suceava.

El a menționat că își dorește cooperări și în domeniul neurochirurgiei cu spitalul din Gunzburg și cu spitalul de copii din Augsburg pentru că Spitalul de copii care ar urma să fie înființat la Suceava să fie realizat după modelul celui din Augsburg.(T.B.)


Intră acum și în grupul de