Primăria Suceava a depus proiectul cu finanțare europeană pentru Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani. Ion Lungu: Ne dorim ca în doi ani să avem acest sediu la Ițcani pentru că este așteptat de cetățenii din cartier

Primăria Suceava a depus pentru finanțare europeană pentru Centrul Mulltifuncțional „Arta” din Ițcani, fiind primul municipiu din regiunea de Nord Est care a depus un astfel de proiect pe POR 2014-2020, a anunțat primarul Ion Lungu.

El a menționat că vor fi două corpuri de clădire, respectiv actualul corp al cinematografului Arta și o extindere cu parter și etaj.”

Primarul a subliniat că municipalitatea este obligată să păstreze obiectul de activitate al cinematografului și că acolo va  fi amenajat un cinematograf.

Valoarea totală a investiției este de 6,4 milioane de lei,iar municipalitatea va contribui cu 2 la sută din valoarea totală a proiectului, respectiv 128.504 lei.

Ion Lungu a mai declarat că perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar de execuție a investiției este de doi ani.

Potrivit primarului, la parter este o sală polivalentă cu 200 de locuri, centrul pentru activități recreative, centrul de consiliere și informare, iar la etaj centrul de consiliere educațională, grupuri sanitare, etaj tehnic și birouri.

„Ne dorim ca în doi ani să avem acest sediu la Ițcani pentru că este așteptat de cetățenii din cartier”, a spus Ion Lungu.(T.B.)