Țigări de contrabandă găsite de polițiștii de frontieră din PTF Siret ascunse în două TIR-uri și un autoturism din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Trei ucraineni au fost amendați și au interdicție de intrare în România timp de cinci ani după ce au încercat să introducă în România țigări de contrabandă ascunse în două TIR-uri și un autoturism.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, în cursul zilei de duminică s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la intervale diferite de timp, trei cetăţeni ucraineni Oleksandr Z., Ivan S. si Vasyl P., cu vârste cuprinse între 27 şi 43 de ani, doi dintre ei conducând câte un automarfar marca Daf, înmatriculat în Ucraina, iar cel de-al treilea un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunţite asupra mijloacelor de transport şi persoanelor in cauza.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în canistre, în torpedoul şi frigiderul automarfarelor, precum şi într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 2.250 de pachete de ţigări marca Ashima şi Rothmans, de provenienţă ucraineană.

În toate cazurile, țigările în valoare totală 3.375 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancționaţi contravențional.

Totodată, autoturismul în valoare de 3.450 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

De asemenea, faţă de cei trei cetăţeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, a precizat sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de