150 de participanţi la cea de a XVI-a ediţie a Concursului anual de matematică și limba română pentru elevii claselor a IV-a și a VIII-a din municipiul Suceava, desfăşurat la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Profesioniştilor Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Suceava, a organizat cea de a XVI-a ediţie a Concursului anual de matematică și limba română pentru elevii claselor a IV-a și a VIII-a din învăţământul preuniversitar al municipiului Suceava, la care au participat 150 de concurenţi.

Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, profesor Dan Popescu, a precizat marţi, într-un comunicat de presă, că parteneriatul între Asociaţia Profesioniştilor Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Primăria și Consiliul Local Suceava „a devenit deja tradiţional” în organizarea Concursului de matematică și limba română al  elevilor de la clasele terminale de ciclu a IV-a și a VIII-a, care în acest an a ajuns la a XVI-a ediţie.

Popescu a spus că evenimentul anual se doreşte a fi “o competiţie a elevilor cu talent literar şi matematic”, constituind, în acelaşi timp,  un prilej de autoevaluare la final de ciclu de învăţământ.

“Desigur, concursul se adresează elevilor care cred în puterea stimulatoare a competiției de dezvoltare a personalității. Mulţumim Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru evidențierea puterei educației!”, a declarat Popescu.

El a subliniat că patru premii speciale au fost acordate de Colegiul Național

”Ștefan cel Mare” pentru cele mai valoroase lucrări de limba și literatura română și matematică.

Astfel, premiul special la matematică a fost acordat elevilor Bogdan Rusu, clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava şi Andrei Raicu, clasa a IV-a, de la Şcoala Gimnazială nr.3 Suceava, iar premiul special la limba şi literatura română a fost acordat elevilor Anne Marie Apărăştei, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava şi Tudor Caciur Aioanei, clasa a IV-a, de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava.

De menţionat este festivitatea de premiere a avut loc luni, 4 iunie, în aula Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, iar la clasa a IV-a s-au acordat 23 de menţiuni pentru 33 de elevi, iar premiul I a fost obţinut de eleva Lia Vieriu de la Şcoala Gimnazială nr.3 Suceava, premiul al II-lea a fost acordat elevei Timeea Irimescu-Kruk, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava, iar premiul al III-lea a fost obţinut de elevul Tudor Aparaschivei, de la Şcoala Gimnazială nr.3 Suceava.

La clasa a VIII-a s-au acordat 13 menţiuni pentru 31 de concurenţi, iar premiul I a fost obţinut de elevul Bogdan Rusu de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, premiul al II-lea a fost acordat elevei Alexia Sandu de la Şcoala Gimnzială nr. 3 Suceava, iar premiul al III-lea a fost acordat elevului Eduard Valentin Dumitrescul de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de