Focuri de armă și urmărire între Vicovu de Sus și Straja pentru reținerea unui adolescent din Ulma care conducea băut și fără permis un autoturism

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Ulma care conducea băut un autoturism este cercetat pentru mai multe infracțiuni după ce a pus un echipaj de poliție să recurgă la toate mijloacele legale pentru reținerea sa.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, în jurul orei 04:20, în timp ce acționa pe str. Calea Cernăuți, din orașul Vicovu de Sus, un echipaj de poliţie a identificat și efectuat semnalul regulamentar de oprire având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei de poliție, unui autoturism înmatriculat în străinătate.

Cu toate acestea, cel aflat la volan nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 5 kilometri, până în comuna Straja, când, într-o curbă, tânărul de la volan a pierdut controlul asupra direcției de mers, a ieșit de pe carosabil și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

 

După impact, din autoturism au coborât trei tineri care au încercat să fugă, fiind urmăriți de polițiști, iar față de cel care se aflase la volan s-a procedat la efectuarea somației legale și executarea a trei focuri de armă în plan vertical și s-a reușit imobilizarea lui.

Tânărul, de 17 ani din comuna Ulma, emana halena alcoolică și care a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

               Autoturismul a fost ridicat de la fața locului și indisponibilizat la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, identificarea pasagerilor, a deținătorului legal și stabilirea situației vehiculului.

În acest caz , față de adolescent s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)

loading...