Primarul Ion Lungu estimează că majorarea gigacaloriei pentru populație va fi de circa 30 la sută. Majorarea prețului cu 50 la sută la gardul centralei înseamnă cu 30 la sută pe total. Prețul actual al gigacaloriei este de 352 de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a estimat, miercuri, că prețul gigacaloriei furnizate în regim centralizat în municipiul Suceava va crește cu circa 30 la sută în condițiile în care se așteaptă la o creștere cu 50 la sută a prețului de producție.

„Mă aștept la majorarea prețului gigacalorie. Dacă va fi acea majorare de 50 la sută la gardul centralei, majorarea pe total va fi undeva la 30 la sută. Deci majorarea gigacaloriei va fi de 30 la sută și nu cu 50 la sută. 50 la sută la gardul centralei înseamnă 30 la sută majorare pe total. Vom vedea care va fi solicitarea celor de la Bioenergy”, a spus Ion Lungu în conferința săptămânală de presă.

În prezent prețul total al gigacaloriei în municipiul Suceava este de 352 de lei.

Prețul gigacaloriei este format din prețul de producție practicat de Bioenergy de 116 lei/Gcal și prețul de transport și distribuție practicat de Thermonet, de 180 de lei/Gcal, fără TVA, rezultând un preț de 296 de lei/ Gcal fără TVA și de 352 de lei/Gcal cu TVA.

Populația racordată la sistemul centralizat plătește 250 de lei pentru o gigacalorie, restul fiind achitat de Primăria Suceava.

Primarul Ion Lungu a declarat, în urmă cu o săptămână, că se așteaptă ca producătorul de energie termică a municipiului Suceava, Bioenergy, să majoreze cu circa 50 la sută prețul de producție a gigacaloriei care este în prezent de 116 lei la gardul centralei.

Ion Lungu spunea săptămâna trecută că majorarea de preț va fi suportată de municipalitate întrucât populația abia plătește prețul actual și a reluat aprecierile privind inechitatea din municipiu în condițiile în care mai mult de jumătate dintre suceveni care au sistem propriu de încălzire plătesc subvenția pentru cei branșați la sistemul centralizat.(N.B.)

News Bucovina a transmis live conferința primarului Ion Lungu


Intră acum și în grupul de