ISU Suceava: Persoane și oi izolate între ape la Valea Moldovei, două anexe gospodărești au fost lovite de trăsnet la Mușenița și mai multe gospodării au fost inundate în mai multe localități


Intră acum și în grupul de

Echipele de intervenție au salvat în noaptea de joi spre vineri patru persoane și 400 de oi care au rămas blocate între ape la Valea Moldovei, dar echipajele ISU Suceava au intervenit și pentru evacuarea apei în mai multe localități.

 

Astfel, potrivit ISU Suceava, patru persoane și circa 400 de oi au rămas izolate între ape, în localitatea Valea Moldovei.

Inițial, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a trecut peste apă două persoane, iar celelalte două au rămas să aibă grijă de animale.

Ulterior, pompierii militari, împreună cu lucrătorii SVSU Valea Moldovei, au salvat cele două persoane și cele aproximativ 400 de oi, care au fost trecute peste apă în siguranță și nimeni nu a suferit leziuni și nici nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, precizează sursa citată.

Totodată, pompierii militari suceveni au intervenit în mai multe localități pentru decolamatarea unor podețe sau pentru evacuarea apei din gospodării.

În urma plolilor abundente au fost colmatate două podețe la Câmpulung Moldovenesc și inundate o curte și un beci, iar în comuna Slatina au fost inundate zece curți, nouă beciuri și două anexe.

Alte două anexe au ars după ce au fost lovite de trăsnet în comuna Mușenița.

Județul Suceava se află până vineri seara sub cod galben de ploi abundente.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Meteorologii arată că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ. (N.B.)


Intră acum și în grupul de