Nechifor a fost înlocuit de PSD din Comisia UNESCO exact la un an de când a reușit includerea Codrilor Seculari de la Slătioara în Patrimoniul Mondial UNESCO


Intră acum și în grupul de

Deputatul Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor, a fost înlocuit, miercuri, de PSD, din calitatea de membru al Comisiei parlamentare UNESCO exact la un an de când a reușit includerea Codrilor Seculari de la Slătioara în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Fix la un an de zile distanță de la sesiunea a 41-a a Comitetului UNESCO pentru Patrimoniul Mondial am primit azi un cadou de la majoritatea parlamentară, fiind înlocuit din cadrul Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO. Cred că iar o să sară vreunul cu întârziere să zică ca sunt locurile lor. O fi așa, treaba lor, dar totuși noi aștia de la ProRomânia unde ar trebui să ne desfășurăm activitatea? Pe hol, la toaletele de la plen, pe scări?”, a explicat Nechifor pe pagina sa de socializare.

El amintește că în urmă cu un an alaturi de parlamentarii Vlad Alexandrescu și Nicolae Bacalbașa, a reușit, la Cracovia, să înscrie în Patrimoniul Universal UNESCO pădurile seculare din mai multe state europene, printre care și cele din țara noastră, respectiv Codrii Seculari de la Slătioara (Suceava), Izvoarele Nerei, Cheile Nerei – Beușnița, Domogled – Valea Cernei (Caraș Serverin), Masivul Cozia, Lotrișor (Vâlcea), Codrul Secular Șinca (Brașov), Groșii Țibleșului și Strâmbu Băiuț (Maramureș).

„Nu spun eu că e mult sau puțin(..),dar în condițiile în care de ani buni tocăm cu spor pădurile țării, eu zic că e important să avem această recunoaștere internațională și în al doilea rând să dăm un exemplu că putem face și noi dezvoltare durabilă”, a menționat deputatul.

El a mulțumit colegilor din Comisia UNESCO, atât parlamentarilor cât și personalului de specialitate pentru întreaga muncă făcută împreună fără patima, fără orgolii, fără ingerințe politice.

Deputatul a precizat că după sesiunea parlamentară extraordinară va merge în Codrii Seculari de la Slătioara să vadă ce s-a făcut acolo de când situl face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de