Acasă Social Doi suceveni au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor după...

Doi suceveni au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor după ce au bătut, într-un magazin și în afara lui, un bărbat care era beat și îi jignise pe ei și lovise, din senin, un localnic


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi suceveni, cercetați în stare de arest preventiv pentru tentativă la omor,  respectiv lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice .

Potrivit anchetei, în 9 iunie,  în jurul orei 21:00, un bărbat dintr-o comună suceveană a mers la un magazin mixt din localitate și a consumat o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice după care, în jurul orei 22:00 a ieșit din magazin și s-a întâlnit cu trei persoane, iar pe fondul stării de ebrietate în care se afla, le-a adresat câteva cuvinte, cel mai probabil expresii jignitoare, iar cele trei persoane i-au răspuns în acelaşi mod, după care s-au îndepărtat de locul respectiv şi s-au deplasat spre zona luminată din faţa intrării în magazin.

Bărbatul a mers apoi împleticit spre intrarea în magazin, a ajuns la colţul peretelui din sticlă al magazinului şi a observat în faţa sa o persoană pe care, fără motiv, a lovit-o uşor cu palmele peste urechi, după care a intrat în magazin.

Un localnic a observat acest act de violenţă, a pătruns apoi în interiorul magazinului mixt, s-a apropiat de bărbat şi i-a reproşat incidentul anterior, iar între cei doi a început o discuţie mai aprinsă, în contradictoriu, legată de acest act „reprobabil”.

Unul dintre cei jigniți de bărbat a remarcat discuţia legată de incident, a părăsit interiorul magazinului şi a pus pe capota unei maşini cumpărăturile pe care le făcuse anterior, a revenit în magazin, s-a apropiat de bărbatul beat şi – într-un mod total gratuit şi complet nejustificat notează procurorii- i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în zona feţei.

Imediat după acest act de violenţă atât al agresorul cât şi celelalte persoane care se aflau în interiorul magazinului, au părăsit incinta localului şi s-au oprit în dreptul intrării în magazinul mixt.



După puţin timp de la cele relatate mai sus, bărbatul beat a ieşit din magazin, s-a oprit chiar în dreptul uşii, observând foarte clar cum în faţa sa se află un grup format din mai mulţi tineri, şi cel mai probabil a proferat expresii jignitoare la adresa acestora (în cadrul anchetei penale a rezultat că acesta era comportamentul obişnuit al victimei în momentul în care se afla sub influenţa alcoolului).

Un alt localnic, care aştepta de fapt momentul ieşirii bărbatului din magazin, a apucat cu ambele mâini coada din lemn a unei lopeţi, a ridicat-o deasupra capului său, „s-a năpustit” asupra bărbatului şi l-a lovit cu partea metalică a lopeţii în cap.

În urma acestei lovituri puternice, bărbatul a căzut pe spate și a rămas în stare de inconştienţă timp de aproximativ 2 minute.

„Duritatea loviturii aplicate victimei, zgomotul produs de acest impact violent precum şi zgomotul produs de căderea corpului pe un plan dur, au fost auzite inclusiv din interiorul magazinului de persoanele aflate acolo”, arată procurorii.

Anchetatorii au mai menționat că după aproximativ 2 minute bărbatul şi-a revenit, s-a ridicat de pe holul magazinului şi a pornit singur spre domiciliul său, situat în apropiere la circa 200 metri distanţă unde a fost găsit de polițiști care au luat măsuri în vederea transportării la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde a primit asistenţă medicală de urgenţă, iar după câteva ore, în dimineaţa zilei de 10 iunie 2018, a fost externat.

Medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava a efectuat examinarea medico-legală a bărbatului  concluzionând că aceasta a prezentat echimoze (care necesită în vederea vindecării 1-2 zile de îngrijiri medicale), tumefacţii (care necesită în vederea vindecării 2-3 zile de îngrijiri medicale), excoriaţii (care necesită în vederea vindecării 3-4 zile de îngrijiri medicale), plagă contuză epicraniană (care necesită în vederea vindecării 10-12 zile de îngrijiri medicale), iar leziunile nu au fost de natură să pună în primejdie viaţa victimei.

Procurorii susțin că este de reţinut că atitudinea şi comportamentul celor doi care, în mod separat, l-au agresat pe bărbat au fost de natură a induce o stare de temere martorilor oculari, tulburând în acest mod ordinea publică.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version