Patru cetățeni din Bangladesh, prinși de polițiștii de frontieră din Izvoarele Sucevei în timp ce încercau să intre ilegal în România

Patru persoane cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani, din Bangladesh, au fost depistate de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 23 iulie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră au depistat pe drumul Izvoarele Sucevei-Câmpulung Moldovenesc patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

„Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a arătat că în cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani.

„Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen”, a menționat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a precizat că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane fiind preluate de autorităţile ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

(M.T.)

 

loading...