Pompierii suceveni au evacuat apa din gospodării din Moldovița și Vatra Moldoviței, au consolidat un dig de protecție a râului Suceava la Brodina și au decolmatat un podeț pe DJ 176


Intră acum și în grupul de

Ploile abundente din ultimele ore au generat probleme în mai multe zone ale județului Suceava, pompierii militari acționând pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a declarat că pompierii militari suceveni au intervenit pentru evacuarea apei din cinci gospodării, două din Vatra Moldoviței și alte trei din Moldovița.

El a spus că, de asemenea, alături de lucratori ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, pompierii miliari au decolmatat un podeț în Vatra Moldovitei, unde apa a inundat temporar DJ 176 la km 16, situația fiind rezolvată.

Totodată, în comuna Brodina, pompierii militari au lucrat la consolidarea cu saci de nisip a unui dig de protecție de pe râul Suceava.

„Echipajele noastre sunt în teritoriu și suntem pregătiți să intervenim, dacă va mai fi cazul, oriunde va fi solicitată prezența noastră”,a declarat Alin Găleată.

Județul Suceava se află, marți, sub cod galben de ploi abundente și de inundații în zonele bazinelor hidrografice ale râurilor Moldova, Bistrița, Suceava și Siret.

De menționat este că INHGA a emis și o avertizare cod portocaliu de inundații pentru județul Suceava care este valabil până la ora 18:00 urmând să se înregistreze scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – bazin superior amonte confluență cu râul Moldovița, Moldovița, Suceava – bazin superior, județul Suceava.


Intră acum și în grupul de