Un transport ilegal de grinzi din molid depistat la Vicovu de Sus a fost confiscat. Pe lângă materialul lemnos a fost confiscat și camionul folosit


Intră acum și în grupul de

Un transport de grinzi din molid depistat de polițiști în urma unui control în trafic privind transportul ilegal de material lemnos efectuat la Vicovu de Sus a fost confiscat, vineri, iar camionul folosit a fost indisponibilizat.

Potrivit Poliției Județene Suceava, patrula din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit, vineri, pentru control pe strada Protopop Ionel Maloș de pe raza localității, o autoutilitară condusă de un bărbat de 25 ani, localnic, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei, precizând că nu deține documente de însoțire pentru materialul lemnos pe care îl transporta.

Șoferul împreună cu autoutilitara au fost duși la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” de pe raza comunei Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea de 3,78m3, material lemnos (grinzi) specia molid, în valoare de 2.525,04 lei, material lemnos ce depășește de 15,40 ori, prețul mediu al unui mc de masă lemnoasă pe picior.

În acest caz șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă, conform art.19, alin. 1, lit.b) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 3,78 m3 material lemnos, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 Poliția menționează că actul normativ a prevăzut și confiscarea mijlocului de transport, întrucât valoarea materialului lemnos a depășit de 15,40 ori prețul mediu al unui mc de masă lemnoasă pe picior, autoutilitara în cauză fiind indisponibilizată la sediul Atelierului de Împletituri – O.S. Marginea.(N.B.)


Intră acum și în grupul de