Doi șoferi băuți și fără permis, urmăriți și blocați în trafic de polițiștii din Marginea. Unul dintre ei a fost reținut în arestul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați, unul de 41 ani, din Frătăuții Vechi, și unul de 31 ani, din Volovăț, sunt cercetați de polițiști după ce au condus băuți și fără a avea permise de conducere, ei fiind urmăriți și blocați în trafic de polițiștii din Marginea.

Potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri dimineață, la ora 08:00, polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că un bărbat de 41 ani, din comuna Frătăuții Vechi, a urcat la volanul unui autoturism neînmatriculat, neavând permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, luându-l și pe copilul său în vârstă de 10 ani și s-a deplasat pe raza comunei Dornești.

Astfel, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea s-a deplasat pe raza comunei Dornești în vederea identificării autoturismului în cauză, iar pe DC neclasificat ce face legătura între comuna Dornești și satul Măneuți, din comuna Frătăuții Vechi a observat autoturismul ieșind din localitate.

„S-a procedat la efectuarea de semnale regulamentare de oprire autoturismului care nu avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare, însă conducătorul auto nu s-a conformat dispozițiilor de oprire, astfel că s-a trecut la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase pe o distanță de 2 km, fiind blocat în cele din urmă, pe raza satului Măneuți”, a arătat Poliția Suceava.

Polițiștii au constatat că bărbatul de 41 de ani de la volanul mașinii nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat în România și nici nu au fost emise autorizații de circulație provizorie.

Mai mult decât atât, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliția Suceava a menționat că în urma probatoriului administrat, s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de șoferul mașinii, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore.

Astfel, suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Ulterior, joi, la ora 00.20, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DJ 178 din comuna Volovăț.

„Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat dispozițiilor de oprire și a mărit viteza de deplasare, s-a procedat la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție”, a menționat IPJ Suceava.

După circa 1 km, conducătorul auto a pătruns pe un drum comunal, a stins luminile și a continuat deplasarea în mare viteză încercând să scape de echipajul de poliție.

Polițiștii au continuat urmărirea autoturismului, iar la aproximativ 1.5 km de intersecția cu DJ 178, au reușit blocarea acestuia.

Cu această ocazie, conducătorul auto a fost identificat în persoana  unui bărbat de 31 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au stabilit că autoturismul i-a fost încredințat de către soția sa, aceasta știind faptul că soțul său nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În acest caz polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de