Un bărbat din Dumbrăveni a fost arestat preventiv 30 de zile pentru că a condus băut și fără permis. El a mai fost condamnat, de două ori, tot pentru că a condus fără să dețină permis


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 41 de ani din comuna Dumbrăveni a fost arestat preventiv de Judecătoria Suceava pentru 30 de zile pentru că a fost depistat la volanul unei mașini fiind băut și fără permis de conducere, dar și pentru că a mai fost condamnat de două ori pentru conducere fără permis.

Potrivit procurorilor, bărbatul a ignorat cu rea credință valorile sociale ocrotite de legea penală cu privire la desfășurarea în condiții normale a circulației pe drumurile publice, astfel că în data de 1 august 2018, în jurul orei 21:00, a condus autoturismul marca Volkswagen, pe raza localității Dumbrăveni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiind depistat în flagrant de organele de poliţie.

În cursul cercetărilor s-a constatat că acesta nu este la primul contact cu legea penală, suferind anterior două condamnări tot pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducere a unui vehicul fără permis de conducere” prev. de art. 335 alin. 1 C.pen, fapta din prezenta cauză fiind comisă în stare de recidivă postcondamnatorie.

În cursul zilei de joi judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale, arată procurorii suceveni.(N.B.)


Intră acum și în grupul de