Țigări de peste 160.000 de lei abandonate de contrabandiști, la Lupcina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoprit țigări de peste 160.000 de lei, după ce au tras două focuri de armă pentru prinderea unor contrabandiști, care au reușit însă să fugă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 6 august a.c., un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe raza localității Lupcina, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interior.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 10 colete ce conțineau 13.780 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de 161.200 lei.

Comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan a menționat că țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de