Aproape 500 de șoferi testați cu aparatul etilotest, în urma unei acțiuni a Poliției Suceava pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, în perioada 3 – 5 august a.c., o acţiune pe raza județului pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția Județeană Suceava a precizat că în cadrul acțiunii au fost testaţi alcoolscopic 492 de conducători auto, fiind constatate 10 infracțiuni, din care 6 pentru alcoolemie sau refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 4 alte cauze.

De asemenea, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 85.365 lei, au fost reținute 26 de permise de conducere din care 5 pentru alcool și 21 alte abateri, și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

IPJ Suceava a arătat că un bărbat din oraşul Siret a fost depistat de polițiști pe str. Alexandru cel Bun din localitatea de domiciliu în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit un dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de