Aproape 500 de șoferi testați cu aparatul etilotest, în urma unei acțiuni a Poliției Suceava pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, în perioada 3 – 5 august a.c., o acţiune pe raza județului pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția Județeană Suceava a precizat că în cadrul acțiunii au fost testaţi alcoolscopic 492 de conducători auto, fiind constatate 10 infracțiuni, din care 6 pentru alcoolemie sau refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 4 alte cauze.

De asemenea, au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 85.365 lei, au fost reținute 26 de permise de conducere din care 5 pentru alcool și 21 alte abateri, și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

IPJ Suceava a arătat că un bărbat din oraşul Siret a fost depistat de polițiști pe str. Alexandru cel Bun din localitatea de domiciliu în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit un dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)