Țigări de aproape 55.000 lei, abandonate de contrabandiști într-o anexă gospodărească din Vicovu de Sus

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, marți, într-o anexă gospodărească din Vicovu de Sus, țigări de contrabandă de aproape 55.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți, 7 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Vicovu de Sus s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.30, lucrătorii au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care nu își justificau prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autoritățile ucrainene în vederea identificării persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan  a arătat că polițiștii de frontieră au descoperit în apropiere, ascunse într-o anexă gospodărească izolată, 11 de colete care conțineau cantitatea de 4.690 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 54.800 lei.

„Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale”, a spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)