Amenzi de aproape 70.000 lei și 18 permise reținute, în urma unei acțiuni a Poliției Suceava


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat, în perioada 10 – 12 august a.c., acţiuni tematice pe raza județului, pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit Poliției Județene, în cadrul acțiunilor au fost testaţi cu aparatul etilotest 488 de conducători auto.

De asemenea, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni şi au aplicat 159 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.575 lei.

Totodată, au fost reţinute 18 permise de conducere, din care 5 pentru alcool și 13 pentru alte cauze şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 26 de ani, din comuna Stroiești, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de