Doi „reprezentanți ai familiei creștine” care luptă pentru valorile tradiționale româneșt au cerut în plenul Consiliului Județean Suceava anularea Bucovina Rock Castle motivând că această muzică este satanistă. Consiliul Județean a luat notă de obiecțiuni, dar calendarul manifestărilor este aprobat


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați care s-au prezentat a fi reprezentanți ai familiei creștine care luptă pentru valorile tradiționale românești au prezentat, luni, în plenul Consiliului Județean Suceava motivele pentru care cer anularea Bucovina Rock Castle.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că a fost abordat de o delegație privind opoziția față de festivalul de rock din acest an și că le-a explicat acestora că în ședința Consiliului Județean Suceava s-au discutat teme aflate pe ordinea de zi.

„Domniile lor au obiecțiuni legate de acest festival de rock, de conținutul lui, de trupele care participă”, le-a explicat Flutur consilierilor județeni.

El a menționat că există un calendar cultural bugetat și aprobat încă de la începutul anului, iar Bucovina Rock Castle începe în 24 august.

„Vine un anumit public, tânăr, iar an de an a crescut numărul de participanți la acest eveniment”, a spus Flutur.

El a adăugat că pot fi păreri, pro și contra față de anumite festivaluri.

„Respectăm acest lucru. Noi avem Centrul Cultural Bucovina și Muzeul Bucovinei abilitate să organizeze acest eveniment. E un regulament foarte bine stabilit”, a spus Flutur care a adăugat că dacă sunt obiecțiuni, ar fi bine să fie discutate din timp ca să se analizeze dacă se poate îmbunătăți ceva.

Unul dintre petenți a spus că cere consilierilor județeni anularea festivalului.

„Am venit să vă rugăm în mod politicos și respectuos să cerem anularea concertului. Din punct de vedere juridic, în statutul Centrului Cultural Bucovina are o temă precisă, rolul să promoveze valorile culturale și spirituale și tradiționale românești”, a spus acesta.

El a adăugat că după opinia sa concertul rock nu reprezintă valori culturale și tradiționale românești.

„Suntem oameni de bună credință, creștini familiști care luptăm pentru valorile tradiționale românești”, a mai spus petentul.

Consilierii județeni au luat notă de obiecțiunile acestora.

Președintele CJ Suceava a completat ulterior că orice discuții la Consiliul Județean sunt binevenite mai ales că toate aceste evenimente sunt publice.

„Consiliul Cultural va lua în calcul toate aceste elemente”, a spus Flutur.

El a menționat că există și un segment de public care e în creștere, fiind foarte mulți iubitori ai muzicii rock care au venit la Suceava.

„Suceava a devenit un punct de atracție și din acest punct de vedere. Cum Bucovina este o zonă a toleranței și a înțelegerii în limitele respectării legii cred că și în continuare să fim la fel”, a conchis Gheorghe Flutur.

 Cei doi au declarat presei că muzica promovată prin Bucovina Rock Castle este satanistă, că tinerii de acolo se droghează și că acest eveniment nu trebuie organizat la Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de