Un tânăr fără permis a fost prins de polițiști după o urmărire în trafic, la Gălănești


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani, din municipiul Rădăuți, fără permis de conducere, a fost prins de polițiști după o urmărire în trafic, la Gălănești.

Poliția Județeană Suceava a informat că luni, 27 august a.c., la ora 00.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești ce acționa la intersecția D.N 2H, cu DJ 178C, din comuna Gălănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Astfel, s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție pe DN 2 H, până în vecinătatea unor clădiri dezafectate din comuna Gălănești, ocazie cu care conducătorul auto a oprit, iar din interior au coborât trei tineri care au fugit în direcții diferite, doi dintre aceștia fiind imobilizați de polițiști.

„În urma căutărilor efectuate de polițiști, în jurul orei 02.00, conducătorul auto a fost identificat pe raza comunei Voitinel, acesta fiind un tânăr de 18 ani, din municipiul Rădăuți”, a precizat IPJ Suceava.

Cu ocazia controlului corporal, polițiștii au identificat asupra tânărului cheia de la autoturism, acesta recunoscând faptul că el a condus autoturismul și nu a oprit la semnalul poliției deoarece nu posedă permis de conducere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„Totodată, interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto”, a menționat Poliția Suceava.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de