Aproape 600 de amenzi date de polițiștii suceveni în weekend


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ a organizat, în perioada 24 – 26 august a.c., o acțiune  pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a depășirii neregulamentare și a portului centurii de siguranță.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost aplicate 599 de sancțiuni contravenționale în valoare de 160,135 lei.

Totodată au fost reținute 52 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Poliția Suceava a mai arătat că au fost constatate 15 infracțiuni, dintre care 4 conducere sub influența alcoolului, 2 conducerea autovehicul neînmatriculat, 4 infracțiuni de altă natură, 3 conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, 3 refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Vineri, 24 august a.c., în jurul orei 16:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Suceava, au oprit pe D.N 17, în afara localității Ilișești, un  autoturism cu numere de înmatriculare provizorii, care circula dinspre Suceava spre Gura Humorului.

Cu ocazia verificărilor documentelor s-a stabilit faptul că autorizația de circulație provizorie pentru numerele de înmatriculare este expirată de pe data de 21.08.2018, autoturismul neavând dreptul de circulație pe drumurile publice. În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”.

De asemenea, sâmbătă, 25 august a.c., în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Pojorâta au oprit pe D.J 175, comuna Izvoarele Sucevei, autoturismul ce se deplasa dinspre comuna Breaza spre centrul comunei Izvoarele Sucevei.

Cu ocazia verificărilor s-a constat faptul că autoturismul era condus de către un bărbat care emana halenă alcoolică, motiv pentru care i s-a solicitat persoanei în cauză, să se supună verificării cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru prelevarea a două mostre biologice în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge. În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolului sau a altor substanțe”.

 


Intră acum și în grupul de