Bombă de aviație, din cel de-Al Doilea Război Mondial, găsită în curtea Catedralei „Nașterea Domnului” din Suceava


Intră acum și în grupul de

O bombă de aviație, din cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost găsită marți, 4 septembrie a.c., în curtea Catedralei „Nașterea Domnului” din Suceava.

Potrivit ISU Suceava, muncitorii care efectuau lucrări de excavație pentru căminul social ce se va construi în apropierea Catedralei „Nașterea Domnului” din municipiul Suceava au descoperit un obiect metalic, asemănător unui element de muniție.

„Zona a fost securizată, iar pirotehniştii au identificat o bombă de aviație, calibrul 10 Kg, ce datează din cel de-Al Doilea Război Mondial, echipată complet şi în stare de funcţionare.

După ce au cercetat și au detectat în restul perimetrului lucrărilor de excavație, pirotehniştii au efectuat un instructaj cu șeful lucrărilor, cu privire la modul de comportare în cazul în care lucrătorii din subordinea sa se vor mai întâlni cu astfel de situaţii”, a precizat ISU Suceava.

Ulterior, elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în vederea depozitării provizorie, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.

„Misiunea s-a executat cu profesionalism, fără să fie puse în pericol vieţi omeneşti”, a menționat susa citată.

(M.T.)

 


Intră acum și în grupul de