Voluntari ai APM şi ai Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu participă la acțiunea de curățenie în Fânețele Seculare Frumoasa și Ponoare în cadrul campaniei “Let’s Do It, România!”

Voluntari ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava şi ai Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu participă, sâmbătă, la o acțiune de curățenie în Fânețele Seculare Frumoasa și Ponoare.

Directorul executiv al APM Suceava, Vasile Oşean, a precizat, joi, într-un comunicat de presă că Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean  Suceava vor lua parte la campania “Let’s Do It, România!”, care este cel mai mare proiect de implicare socială desfășurat în România.

Astfel, în data de 15 septembrie 2018, cu ocazia Zilei de Curățenie Națională și Globală, voluntari ai celor două instituții vor participa la o acțiune de curățenie în Fânețele Seculare Frumoasa, din comuna Moara și în Fânețele Seculare Ponoare, din comuna Bosanci.

Potrivit directorului executiv al APM Suceava, Let’s Do It, România!” este o iniţiativă care are scopul de a încuraja mai multe acţiuni de acest tip, de a creşte gradul de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a încuraja schimbări de comportament.

“Este bine cunoscut faptul că în fiecare an, milioane de tone de deşeuri ajung pe străzile din orașe, la marginea drumurilor și căilor ferate, în păduri, parcuri, în zone naturale protejate, în ape, pe plaje etc. Şi în fiecare an, milioane de oameni se mobilizează în zonele lor pentru a participa la acţiuni voluntare de curăţenie. Ne alăturăm și noi eforturilor făcute de societatea civilă pentru educarea publicului larg în domeniul protecţiei şi conservării mediului în România, în special privind provocarea conştientizării importanţei colectării selective a deşeurilor”, a spus Oşean.

De menţionat este că la campania “Let’s Do It, România!” participă 25 de voluntari din cadrul APM Suceava, iar coordonatorii activităţii sunt directorul executiv al instituției,   ing. Vasile Oşean și șeful Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu  – dr. ing. Anca Ionce.

(Liliana Bujdei)