Bustul lui Iancu Flondor va fi amplasat în locul prevăzut pentru Monumentul Unirii. Statuia va fi dezvelită în 27 octombrie, la 100 de ani de la înființarea Consiliului Național Român din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a convenit cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, ca în locul prevăzut pentru amplasarea Monumentului Unirii va fi amplasată statuia fruntașului bucovinean Iancu Flondor.

Lungu a declarat într-o conferință de presă că în condițiile în care Monumentul Unirii nu se poate realiza până în 28 noiembrie când se împlinesc 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara s-a convenit ca în locul respectiv din apropierea Palatului Administrativ din Suceava să fi amplasat bustul lui Iancu Flondor.

El a arătat că acest bust este deja achiziționat de Muzeul Bucovinei, iar municipalitatea se va ocupa de realizarea soclului.

Primarul a mai declarat că Monumentul Unirii va fi amplasat în altă zonă după ce va fi realizat, menționând că mai trebuie să se desfășoare negocieri cu artistul privind costurile acestei statui.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat miercuri în conferință de presă că bustul lui Iancu Flondor va fi dezvelit în data de 27 octombrie când se împlinesc 100 de ani de la înființarea Consiliului Național Român din Bucovina al cărui președinte a fost fruntașul bucovinean. (T.B.)


Intră acum și în grupul de