Sancțiuni de 135.000 lei aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni pentru combaterea actelor ilicite de comerț


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava a organizat joi, 20 septembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost verificate 61 de societăți comerciale, întreprinderi individuale, persoane fizice autorizate, fiind constatate două infracțiuni.

De asemenea, polițiștii au aplicat 53 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 135.000 lei, toate la Legea nr.12/1990 republicată.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 3.300 lei, constând în articole de îmbrăcăminte şi produse industriale.

Poliția Suceava a menționat că au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor produse în valoare de 1.050 lei, constând în articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute.

În cadrul acțiunii, în incinta bazarului din municipiul Rădăuți, polițiștii au depistat o localnică de 31 de ani, ce oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate și protejate în România, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

Astfel, au fost ridicate mai multe produse, constând în articole de îmbrăcăminte în valoare totală de 1.050 lei, purtând mărci sportive în vederea expertizării de către titularii de mărci.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de