Țigări ascunse sub scaune, în pragurile și stopurile unei mașini, descoperite de polițiștii de frontieră din Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au descoperit într-o mașină, în spații special amenajate, peste 900 de pachete de ţigări de proveniență ucraineană.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, duminică, în jurul orei 3.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei  Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România.

„Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate sub scaune, în pragurile și stopurile autoturismului, cantitatea de 928 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

„Țigările în valoare totală de 1.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul au fost sancționat contravențional de către Biroul Vamal Siret cu amendă de 6.000 lei. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor”, a precizat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de