Șofer amendat cu 7.000 lei, după ce polițiștii din Vama Siret au descoperit ascunse într-un spațiu special amenajat deasupra rezervorului autoturismului țigări de aproximativ 1.000 lei

Un bărbat în vârstă de 39 de ani s-a ales cu o amendă de 7.000 lei, dar și cu autoturismul indisponibilizat, după ce polițiștii din Vama Siret au descoperit ascunse țigări de aproximativ 1.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marți, 25 septembrie a.c., în jurul orei 18.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Valentin G., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.

„În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat deasupra rezervorului autoturismului, cantitatea de 656 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că țigările în valoare totală de aproximativ 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul în valoare de aproximativ 8.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

(M.T.)