Ucrainean depistat de polițiștii din Vama Siret cu o haină special confecţionată pentru disimularea ţigărilor de contrabandă

Un cetățean ucrainean în vârstă de 40 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră din Vama Siret cu țigări de contrabandă ascunse într-o haină special confecţionată pentru disimularea ţigărilor.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, vineri, în jurul orei 04.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean K. R., în vârstă de 40 de ani, care călătorea în calitate de pasager într-un vehicul marca Fiat Scudo, înmatriculat în Ucraina.

„Existând suspiciuni că bărbatul transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că astfel a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagaje, dar şi asupra persoanei într-un articol vestimentar special confecţionat pentru disimularea ţigărilor, cantitatea de 294 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 440 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, față de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

(M.T.)