Doi tineri din Vatra Moldoviței au fost prinși de polițiști cu țigări de contrabandă de aproximativ 5.000 de lei

Doi tineri din Vatra Moldoviței sunt cercetați de polițiști după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă de aproximativ 5.000 de lei.

Potrivit IPJ Suceava, joi, 27 septembrie a.c., în jurul orei 18.15, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a identificat pe DJ 176, din comuna Brodina, un autoturism staționat în interiorul căruia se aflau doi tineri de 18 și 23 ani, ambii din comuna Vatra Moldoviței.

„În urma verificării interiorului autoturismului, polițiștii au identificat cantitatea de 470 de pachete cu țigări, de proveniență Dutty Free, bunuri pentru care cei doi nu au prezenta documente legale de proveniență”, a menționat Poliția Suceava.

Mai mult, interogând bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că seria de șasiu a autoturismului aparține unui autoturism înmatriculat în străinătate, iar plăcuțele aplicate pe acesta aparțin unui alt autoturism al cărui proprietar este un bărbat  din municipiul București.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă în formă agravantă” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Țigările în valoare de aproximativ 5.000 de lei au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de circa 3.000 euro a fost indisponibilizat la sediul poliției.

(M.T.)