Un nou loc de joacă va fi amenajat în cartierul Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Un nou loc de joacă, structurat pe vârste, va fi amenajat pe strada Amurgului, în cartierul Burdujeni, după ce Consiliul Local Suceava a aprobat, în ședința de joi, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici. Suprafața terenului de joacă va fi de 716 mp, fiind astfel cel mai mare loc de joacă din municipiu.

„La momentul actual, pe amplasament există un spațiu de joacă pentru copii, inadecvat, cu echipamente vechi, metalice, amplasate aleatoriu, neîmprejmuit. Spațiul este neamenajat, prezintă floră spontană cu zone specifice unui spațiu abandonat și prezintă pericole pentru siguranța copiilor”, se arată în raportul serviciului de specialitate din cadrul Primăriei.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru desfășurarea activităților fizice și recreative ale copiilor se vor instala diferite leagăne, balansoare, echipamente pe arc, figurine, aparate de fitness.

Toate elementele ansamblurilor de joacă pentru copii vor fi realizate în conformitate cu standardele europene, se menționează în raport.

Valoarea totală a investiției este de 764.341 lei, durata de realizare fiind de 12 luni.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de