Țigări de contrabandă ascunse în podeaua unui autoturism, descoperite de polițiștii de frontieră din Vama Siret

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au descoperit, în podeaua unui autoturism, țigări în valoare totală de 2.400 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, sâmbătă, 29 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Dina N., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Polonia.

„Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat, în podeaua autoturismului, cantitatea de 1.600 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că țigările în valoare totală de 2.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional de către Biroul Vamal Siret cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

(M.T.)