Material lemnos transportat ilegal, confiscat de poliţişti la Marginea și Volovăț


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Marginea au depistat, luni, două transporturi ilegale de material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, luni, 8 octombrie a.c., la ora 08.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 209K, din comuna Marginea, autoutilitara condusă de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Rădăuți, care transporta material lemnos.

„În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că avizul de însoțire este expirat, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 1,41 m.c. cherestea de esență rășinoase”, a precizat Poliția Suceava.

Astfel, șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 761 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, la ora 12.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 209K, din comuna Volovăț,  autoutilitara condusă de un bărbat de 27 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc de esență fag.

„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 269 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea”, a menționat sursa citată.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de