Tineri fără permis sau băuți, depistați în week-end, de polițiștii suceveni, în timp ce conduceau mașini pe drumuri din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Mai mulți tineri care nu aveau permis sau erau băuți au fost depistați în week-end de polițiștii suceveni în timp ce conduceau mașini pe drumuri din județul Suceava.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, vineri dimineața, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DN 29A în centrul satului Zvoriștea, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat într-un șanț pe DN 29A, un autoturism înmatriculat în străinătate și pe conducătorul auto, un bărbat de 26 de ani din județul Botoșani, care a declarat faptul că, deține permis de conducere emis de autorităţile belgiene, însă l-a pierdut.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă la ora 13.15, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe B-dul Ștefan cel Mare, din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din orașul Frasin.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Duminică în jurul orei 00.11, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă seara la ora 23.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe DJ 291A din comuna Frătăuții Noi, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din orașul Milișăuți.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au mai stabilit și faptul că, tânărul a sustras autoturismul din curtea unei firme de pe raza localității Bădeuți, fără știrea proprietarului și l-a condus pe drumurile publice.

Aceste este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și „furt în scop de folosință”, dosar ce va fi soluționat procedural.

Duminică la ora 02.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe str. Universităţii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Stroieşti.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de