Ștafeta veteranilor Invictus va ajunge, vineri, la Suceava

Ștafeta veteranilor Invictus va ajunge la Suceava vineri, 19 octombrie a.c., în jurul orei 13.30, și se va opri în fața Palatului Administrativ, unde se va desfășura ceremonia de primire și predare a ștafetei.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, la ceremonie vor participa reprezentanți ai autorităților publice județene și locale, ai instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai Asociației “Cultul Eroilor” Suceava.

„Festivitatea se va desfășura cu sprijinul unor efective  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava și ai Centrului Militar Județean”, a arătat Prefectura Suceava.

Sursa citată a menționat că Ştafeta Veteranilor este un  eveniment aflat la cea de-a V-a ediție, organizat de Grupul voluntarilor Invictus România, dedicat Zilei Armatei Române şi Centenarului Marii Uniri. Este  un proiect susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.

În scopul promovării valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României, aproape 200 de alergători şi biciclişti aleargă  pe o distanţă de peste 3000  km, oprindu-se  în fiecare reședință de județ. Ștafeta se desfăşoară până în 25 octombrie 2018,  dată la care participanții se vor întâlni la Carei.

Acțiunea  presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor (albastru, galben şi roşu).

(M.T.)