Transporturi de ilegale de lemn confiscate în week-end la Marginea, Sucevița, Horodnic de Sus, Vadu Moldovei și Vatra Moldoviței


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat în ultimele zile acțiuni pentru identificarea celor care transportă ilegal material lemnos având în vedere faptul că se apropie sezonul rece și în această perioadă se intensifică activitățile de transport și comercializare a materialului lemnos pentru foc.

Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea, în doar câteva ore au identificat mai multe transporturi ilegale, au confiscat materialul lemnos și au aplicat sancțiuni contravenționale.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri seara, la ora 22.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 25 de ani, din comuna Voitinel, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,04 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 694 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Sâmbătă la ora 13.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 38 de ani, care transporta material lemnos.  În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,50 metri steri lemn de foc de esență fag.

 Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 138 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Tot sâmbătă, la ora 13.55, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat de 49 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4 metri steri lemn de foc.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 331 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

După câteva ore, la ora 16.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat de 56 de ani din comuna Frătăuții Vechi, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4 metri steri lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 358 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 04.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe DJ 208F, din comuna Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat de 66 de ani din comuna Slatina, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 801 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

După o oră și jumătate, la ora 06.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control DN 2, în comuna Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un localnic de 56 de ani, care transporta cherestea de esență rășinoase.  Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta în plus, 0,90 m.c. cherestea față de cea din documente.

 Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 601 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Tot sâmbătă, la ora 05.50, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama  a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviței, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 22 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, cele două avize de însoțire a materialului lemnos, prezentate de pasagerul din autoutilitară, un bărbat de 29 de ani din comuna Moldovița, reprezentant legal al unei societății comerciale, erau invalide la ora controlului, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

Ulterior la ora 06.05,  Ocolul Silvic C-lung Moldovenesc a comunicat faptul că, pentru cele două avize a fost emis cod online la ora 06.00.

Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos transportat, a rezultat un plus total de 4,78 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, față de cel din documente.

Materialul lemnos în plus, în valoare de 1.591 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama, iar societatea comercială din comuna Moldovița, reprezentată de bărbatul de 29 de ani, a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor să nu permită accesul în curți a unor persoane care doresc să le comercializeze lemn de foc în astfel de condiții, dar și cu privire la faptul că această marfă poate fi de calitate îndoielnică sau poate proveni din furturi sau din alte surse ilicite. (N.B.)


Intră acum și în grupul de