Cătălin Nechifor crede că se poate realiza transferul Casei Culturii din Suceava la Primărie doar printr-o acțiune comună a tuturor forțelor politice, la fel ca în cazul Legii privind pădurile-parc


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat, vineri, că singura variantă prin care Casa Culturii a Sindicatelor din Suceava ar putea trece în proprietatea și administrarea Primăriei Suceava este o acțiune comună a tuturor forțelor politice din județ, la fel ca și în cazul adoptării legii privind pădurile-parc prin care Parcul Șipote va trece în proprietatea municipalității.

 

Nechifor a declarat într-o conferință de presă că se impune preluarea, la municipalitate, a patrimoniului Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava care nu mai funcționează în acest fel de mai multă vreme.

El a spus că acest spațiu,  „emblema municipiului” trebuie să aparțină Primăriei și că îi solicită primarului Ion Lungu să aibă o acțiune fundamentată, completă, concretă, cu parlamentarii suceveni pentru a fi găsită o soluție.

„Casa Culturii trebuie să aibă o destinație foarte clară pentru evenimente culturale, artistice, asociative”, a spus Nechifor care consideră că Primăria Suceava poate să își permită aceste costuri.

Întrebat dacă va susține proiect legii senatorului PNL de Suceava Daniel Cadariu privind transferul caselor de cultură la primării, Nechifor a răspuns că senatorul Cadariu are doar un singur vot, la fel ca și el.

„Dacă domnul Cadariu vrea să facă singur ceva, nu va reuși, cum nici eu nu voi reuși singur”, a spus deputatul Pro România.

El a arătat că dacă primarul Sucevei își asumă și vine și cu buget și cu logistică pentru preluarea acestei case de cultură, atunci acest proiect ar trebui susținut.

„Dacă el crede că e oportun, eu voi participa la o astfel de discuție”, a spus Nechifor.

El a exemplificat cu proiectul de lege prin care pădurile-parc pot trece la administrațiile locale și care a fost susținut de toți parlamentarii suceveni și a devenit lege care este acum pusă în aplicare.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de