Un milion de euro va fi alocat în anul 2019 de Primăria Suceava pentru proiecte propuse de cetățeni și care vor fi selectate în urma unui vot pe o platformă electronică. Ion Lungu a anunțat că renunță la întâlnirile pe cartiere pentru că au fost deturnate politic de PSD


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va continua proiectul început anul trecut prin care la dezbaterea bugetului sucevenii pot propune proiecte care să fie implementate de municipalitate, dar a subliniat că această consultare nu se va mai face în cartiere pentru că anul trecut întâlnirile au fost deturnate politic de PSD.

Astfel, primarul a spus că se lucrează la o platformă electronică prin intermediul căreia se vor face atât propunerile cât și votul pentru susținerea proiectelor, iar primele zece proiecte în ordinea voturilor obținute, vor fi puse în aplicare de Primărie.

Lungu a menționat că bugetul este de un milion de euro și că vor fi finanțate proiecte de câte 100.000 de euro fiecare.

El a arătat că domeniile în care se pot face astfel de propuneri sunt de infrastructură stradală, amenajare spații verzi, locuri de joacă, mobilitate și siguranța circulației, amenajare de interes public, infrastructură de sănătate, de cultură, socială, sportivă și proiecte de digitalizare a administrației.

Platforma electronică va intra în funcțiune în 15 noiembrie, iar până în 15 decembrie se vor putea face propunerile de proiecte care vor fi apoi analizate în ceea ce privește viabilitatea acestora.

În perioada 7-13 ianuarie 2019 ideile de proiecte viabile vor putea fi votate, iar în 15 ianuarie vor fi anunțate proiectele câștigătoare.

Ion Lungu a spus că a ales această metodă de consultare pentru că anul trecut discuțiile, pe cartiere, cu sucevenii nu au fost eficiente pentru că au fost deturnate politic de consilierii locali PSD care puneau întrebări cu ce a făcut primarul în Suceava în condițiile în care consilierii locali știu exact ceea ce s-a făcut.

„Consultările cele mai corecte sunt să te întâlnești cu omul în față, să vorbești cu el numai că la noi au fost deturnate”, a spus Lungu.

El a spus că nu fuge de discuțiile cu sucevenii.

„Eu fac față întotdeauna, iar cei șifonați au ieșit cei care veneau și perturbau ședințele”, a spus primarul.

Anul trecut au fost aprobate șapte astfel de proiecte, unele fiind finalizate, iar altele în derulare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de